Измените на даночните закони (ДДВ, данок на добивка и данок на личен доход) донесени и објавени во Службен весник 275/2019

Долгоочекуваните измени на даночните прописи (ДДВ, Данок на добивка и данок на личен доход), објавени во службен весник на РСМ 275/2019   Во Службен весник на РСМ бр. 275/2019 од 27 декември 2019 година, објавени се поголем број на донесени закони и измени и дополнувања на закони, меѓу кои се донесени измените на даночните закони […]

Предлог измена и дополнување на Законот за ДДВ

ПРЕДЛОГ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНОТ ЗА ДАНОК НА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ ДОНЕСЕНИ НА СЕДНИЦА НА ВЛАДА На  редовната 166-та седница на Владата на Република Северна Македонија е утврден текстот на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на додадена вредност, со одлука да биде доставен на усвојување во Собранието на државата.  Со предложениот […]

Изменета и дополнета Одлуката за определување на добрата и услугите кои подлежат на повластена стапка на данокот на додадена вредност

Одлука за изменување и дополнување на одлуката за определување на добрата и услугите кои подлежат на повластена стапка на данокот на додадена вредност Во Службен весник на РСМ бр. 174 од 22.08.2019 година објавена е Одлука за  изменување и дополнување на одлуката за определување на добрата и услугите кои подлежат на повластена стапка на данокот […]