Економските мерки на владата преточени во уредби

Владата ги донесе Уредбите за три економски мерки за компаниите погодени од корона кризата Владата на Република Македонија информираше дека на 01.04 и 02.04.2020 година на владина седница се донесени Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите од приватниот сектор погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот COVID-19, за исплата на платите за […]