Excel калкулатори за плата, закуп, договор на дело – со примена од 01.01.2019 година

Во е-базата на www.smetkovoditeli.com.mk се поставени нови калкулатори:
Калкулатор за пресметка на бруто плата
Калкулатор за пресметка на нето плата
Калкулатор за пресметка на надоместок по договор на дело
Калкулатор за пресметка на закуп

Нов предлог Закон за данокот на личен доход

Нов предлог Закон за данокот на личен доход Министерството за финансии објави нов Предлог закон за данокот на личен доход кој треба да стапи во сила од 01.01.2019 година. Со новиот предлог Закон се воведува дополнителна стапка од 8% за делот од доходот кој надминува 90.000 денари месечно. Ова значи дека за доходот до 90.000 […]