Објавен нов MPIN -образец, со примена од 01.01.2020

ОБЈАВЕН НОВИОТ МПИН со примена од 01.01.2020 година Управата за јавни приходи го објави новиотт МПИН – кој се применува од 01.01.2020 година. Новиот МПИН е објавен, поради новото лично ослободување во износ од 8.228,00 денари, кое започнува да важи за исплата на јануарската плата за 2020 година. При изготвување на платата за јануари 2020 […]

Кратко упатство за инсталација на новиот МПИН за месец Јануари 2019 година

Кратко упатство за инсталација на новиот МПИН за месец Јануари 2019 година Пресметката на плата за месец јануари 2019 година треба да се изврши преку новиот МПИН – клиентски софтвер од 23.01.2019 година кој може да го симнете на следниот линк: http://ujp.gov.mk/,/obrasci/pogledni/127. Инсталацијата на новиот МПИН се врши на следниот начин: Првично го бришете (деинсталирате) […]