Донесени измените на Законот за извршување- задршка од плата за извршување до 1/5 наместо досегашните 1/3

Изгласани измените на Законот за извршување. Задршка на плата поради извршување најмногу до 1/5. Собранието на Република Македонија на 16/01/2020 година ги изгласа најновите измени и дополнувања на Законот за извршување. Целта  на измените на Законот за извршување е олеснување на финансиската состојба на  граѓаните на Република Македонија, и истите се  во насока на целосно […]