МДБ за месец април 2019 година е негативен и изнесува -0.4%

КОЕФИЦИЕНТОТ ЗА МДБ ЗА МЕСЕЦ АПРИЛ 2019 ГОДИНА Е НЕГАТИВЕН И ИЗНЕСУВА -0.4% Заводот за статистика, врз основа на Законот за данокот на добивка, за месец април 2019 година го утврди : кумулативниот пораст на цените на мало за период јануари- април 2019 година во споредба со просекот од 2018 година забележа пад за 0.4 […]

7 мај прогласен за неработен ден на територијата на Град Скопје

7 мај прогласен за неработен ден од страна на Владата на РСМ Согласно последните организациски проценки поврзани со протоколот за посетата на Неговата Светост Папата Франциск, и согласно потребите и барањата на институциите и граѓаните,  Владата на Република Северна Македонија донесе одлука утрешниот ден, 7 мај (вторник), да биде неработен ден за сите вработени во […]