АЖУРИРАНО: Недела неработен ден – Донесени измените на Законот за работни односи и Правилникот за определување на помошни или придружни дејности…

АЖУРИРАНО: Недела неработен ден – Донесени измените на Законот за работни односи и Правилникот за определување на помошни или придружни дејности…
Блог написи Информативен напис

АЖУРИРАНО: Недела неработен ден – Донесени измените на Законот за работни односи и Правилникот за определување на помошни или придружни дејности

Во Службен весник на РСМ, бр. 288 од 21.12.2021 година е објавен Законот за измена и дополнување на Законот за работни односи (ЗРО) со кој се предвидува од 01 јануари 2022 година, недела да биде неработен ден за сите работници.

Според измените на членот 134  од ЗРО:

Оваа содржина е ограничена само на најавени корисници. Ве молиме најавете се за да ја видите оваа содржина.