Последен рок за ажурирање на податоци во ИСОС – 09.01.2023 година

Последен рок за ажурирање на податоци во ИСОС – 09.01.2023 година
Блог написи

Последен рок за ажурирање на податоци во ИСОС – 09.01.2023 година

Почитувани,

Ве потсетуваме дека денеска на 09.01.2023 година истекува рокот за ажурирање на податоци на сметководители и овластени сметководители.

Според објавата на ИСОС, доколку податоците не Ви се ажурирани до 09.01.2023 година,  истите нема да бидат проследени до ЦРМ.

Досега ажурирале податоци 5080 овластени сметководители и 766 сметководители од вкупниот број запишани во соодветните регистри.

Дополнително, Ве известуваме дека сите сметководители и овластени сметководители кои имаат уверенија, а  кои не се упишани во соодветните регистри нема да може да ажурираат податоци односно не се активни.

Сите досега поднесени барања за упис во регистар, штом се процесираат  ќе бидат надополнети во ажурираниот список.

Линк за ажурирање на податоци https://smetkovoditel.isos.com.mk/login