Нова минимална плата, почнувајќи од Март 2023 година

Нова минимална плата, почнувајќи од Март 2023 година
Блог написи

Нова минимална плата, почнувајќи од Март 2023 година

Во службен Весник на РСМ бр.58  од 16.03.2023 година, врз основа на член 4 став (5) од Законот за минимална плата во Република Македонија, Министерството за труд и социјална политика ја објави официјалната Објава за висина на минимална плата.

Според објавата, минималнат бруто плата, почнувајќи од месец март 2023 година ќе изнесува :

29.739,00 денари

минималната нето плата, почнувајќи од месец март 2023 година ќе изнесува :

20.175,00 денари

 

Пресметајте ја платата со нашиот Е-калкулатор за пресметка на плата, со можност за пресметка на сите додатоци на плата на следниот линк:


Калкулатор за пресметка на плата