Донесени неколку Одлуки на влада во врска со гарантирани цени на производи

Донесени неколку Одлуки на влада во врска со гарантирани цени на производи
Блог написи

Донесени неколку Одлуки на влада во врска со гарантирани цени на производи и намалување и укинување на увозни давачки

 

Почитувани,

Владата на РСМ во Службен Весник на РСМ бр. 203/2023 од 28.09.2023 година ги објави неколку одлуки во врска со  намалување на увозните давачки за увоз на свежи домати, краставици и пиперки и свеж зеленчук, за укинување на увозни давачки за увоз на сушени и свежи аргуми, укинување на увозни давачки за увоз на млеко и павлака, Одлука за гарантирана цена на пиво, сокови и минерални води, Одлука за утврдување на максимална профитна маржа кај трговија со овошје и зеленчук и Одлука за гарантирана цена на пиво, сокови и минерални води.

 

Во прилог може да ги симнете новите Одлуките на влада :