Заклучок на владата за деновите кога се оддржуваат изборите

Заклучок на владата за деновите кога се оддржуваат изборите
Блог написи

Заклучок на владата за деновите кога се одржуваат избори за претседател и за пратеници

Владата на РМ, на својата 16-та седница која се одржа на 16.04.2024 година,  донесе заклучок со кој 24 април 2024 година (среда) и 8 мај 2024 година (среда) да бидат неработни денови за сите граѓани на Република Македонија, заради непречено спроведување на изборите за Претседател на Република Македонија и изборите за пратеници во Собранието на Република Македонија и овие два неработни дена нема да се одработуваат.

Владината одлука се однесува на сите граѓани на Република Македонија.