Известување од ИСОС за издадени нови Одобренија за спроведување на КПУ Обуки

Известување од ИСОС за издадени нови Одобренија за спроведување на КПУ Обуки Во продолжение ви го пренесуваме Известувањето на ИСОС: Ве известуваме дека Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија спроведе постапка за утврдување на исполнување на законските критериуми за издавање на одобрение за спроведување на обуки за континуирано професионално усовршување под надзор […]

Покана за дводневно КПУ Советување за годишна сметка 09 и 10.02.2023 година

Покана за дводневно КПУ Советување за годишна сметка 09 и 10.02.2023 година Почитувани, Ве известуваме дека Глобал Гроуп Консалтинг доби Одобрение од ИСОС за одржување на КПУ обуки за сметководители и овластени сметководители. Воедно ве покануваме на  дводневното Online КПУ Советување  ќе се одржи на 09.02.2023 и 10.02.2023 година. Темите ќе бидат во согласност со  […]

Важно соопштение од ИСОС за ажурирање на податоци на 26.01.2023 година

Почитувани, Во продолжение ви го пренесуваме Соопштението на Исос: Институтот на сметководители и овластени сметководители Ве потсетува дека во текот на утрешниот ден 26.01.2023 година ќе биде дозволено ажурирање на податоците на следниот линк: https://smetkovoditel.isos.com.mk/login Би сакале да потенцираме дека линкот за ажурирање ќе биде достапен 24часа. Ве молиме уредно ажурирајте ги Вашите податоци како би имале […]

СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВАТА ДО 27 ЈАНУАРИ 2023 ГОДИНА

СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВАТА ДО 27 ЈАНУАРИ 2023 ГОДИНА Почитувани, Во прилог ви го пренесуваме соопштението на УЈП: Со оглед на ограничените човечки ресурси кај сметководителите и отежнатото поднесување на даночните пријави преку системот е-Даноци, УЈП ги известува даночните обврзници и сметководителите, дека поднесувањето на пријави ДДВ-04 се продолжува согласно Законот за […]

БРУТО ПЛАТА 2023 – НАЈНИСКА И НАЈВИСОКА ОСНОВИЦА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ПРИДОНЕСИ

БРУТО ПЛАТА 2023 – НАЈНИСКА И НАЈВИСОКА ОСНОВИЦА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ПРИДОНЕСИ Просечната плата по работник во Република Северна Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2023 година изнесува 49.397 денари согласно објавата од Државен завод за статистика линк. Според објавата на УЈП, Просечната плата се користи за утврдување на најниската […]

Известување во врска со списокот на овластени лице за спроведување на КПУ Обуки

Почитувани, Во врска со известувањето на ИСОС за овластени правни лица за одржување на Обуки за континуирано професионално усовршување, би сакале да ве Известиме дека Глобал Гроуп Консалтинг, иако е изоставен во првичниот список на правни лица за одржување на КПУ,  ги преземаме сите законски мерки со цел во најкраток можен рок да добиеме Одобрение […]

Дводневно Online Советување 30-31.01.2023 – Изготвување на годишна сметка и финансиски извештаи за 2022 година

Почитувани, Глобал Гроуп Консалтинг Ве поканува на дводневно Online советување на 30.01.2023 и 31.01.2023 година со следните теми: Изготвување на годишна сметка и финансиски извештаи за 2022 година, Изготвување на даночен биланс за 2022 година, Актуелни новини во законската регулатива.   НАПОМЕНА: На сите пријавени корисници, претходно ќе им доставиме: Прирачник за изготвување на годишна […]

Е- Калкулатор за пресметка на нето/бруто плата во 2023 година со додатоци

Е- Калкулатор за пресметка на нето/бруто плата во 2023 година со додатоци Почитувани, Ве известуваме дека за пресметка на плата за 2023 година може да го користете нашиот е-калкулатор за пресметка на плата, со кој може да пресметате и додатоци на плата во согласност со Законот за работни односи и колективните договори. Калкулаторот, со ажурирани […]