УЈП ГО ПРОДОЛЖИ РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА “ДБ”, “ДБ-ВП”, “ДБ-НП/ВП”, “ДЛД-ДБ” И “Б” ОБРАЗЕЦ ДО 25 МАРТ

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА “ДБ”, “ДБ-ВП”, “ДБ-НП/ВП”, “ДЛД-ДБ” И “Б” ОБРАЗЕЦ ДО 25 МАРТ Се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека се продолжува рокот за поднесување на обрасците Даночен биланс за оданочување на добивка (образец “ДБ”), Даночен биланс на вкупен приход (образец “ДБ-ВП”), Даночен биланс на непрофитни организации (образец “ДБ-НП/ВП”), Годишeн даночен биланс […]

Централен регистар ќе го продолжи рокот за поднесување годишна сметка до 25.03.2021 година

Централен регистар соопшти дека го продолжува рокот за поднесување годишна сметка Во прилог ви го пренесуваме соопштението на Централниот регистаар: Почитувани, Согласно барањата пристигнати до Централниот регистар, со кои се бара одложување на рокот за доставување на годишна сметка Ве известуваме дека Централниот регистар одлучи да излезе во пресрет на обврзниците за поднесување на годишна […]

Соопштение во врска со дозволите за движење на Министерство за информатичко општество и администрација

Соопштение во врска со дозволите за движење на Министерство за информатичко општество и администрација На денешната седница на Владата на Република Северна Македонија, донесена е одлука за забрана за движење на населението и на возилата од јавен превоз на територијата на Република Северна Македонија, во временски период од 22:00 часот до 05:00 часот следниот ден, […]

Коефициент на МДБ за февруару 2021

Содржината е достапна само за најавени корисници (претплатници). Ве молиме најавете се на следниот линк за да пристапите до содржината. Доколку не сте регистрирани, информирајте се околу видовите на ГОДИШНА ПРЕТПЛАТА Погледнете видео приказ на е-базите на следниот линк:  видео приказ на е-база

УСЛОВИ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ И МАРТ 2021

УСЛОВИ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РАБОТОДАВАЧИТЕ ПОГОДЕНИ ОД ЗДРАВСТВЕНО-ЕКОНОМСКАТА КРИЗА ПРЕДИЗВИКАНА ОД ВИРУСОТ COVID-19, ЗАРАДИ ИСПЛАТА НА ПЛАТИТЕ ЗА МЕСЕЦИТЕ ФЕВРУАРИ И МАРТ 2021 ГОДИНА   Во собраниска процедура по скратена постапка се очекува да се донесе Законот за финансиска поддршка за исплата на плати за месеците февруари и март 2021. Со предлог законот, се […]

БАРАЊАТА ЗА ВРШИТЕЛИ НА САМОСТОЈНА ДЕЈНОСТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРИМЕНАТА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ПОСТАВЕНИ НА Е-ППД

УЈП: ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРИМЕНАТА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ, ПРИДОНЕСИ И ИСПЛАТЕНИ ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА НА ВРШИТЕЛИ НА САМОСТОЈНА ДЕЈНОСТ И БАРАЊЕ ЗА ПРЕТВОРАЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ВО ГРАНТ 1. БАРАЊЕ ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРИМЕНАТА ФИНАНСИСКA ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ Физичките лица кои вршат самостојна дејност, […]

Во Службен весник бр. 42/2021 објавен е нов Шифрарник за уплатни сметки за јавни приходи

Нов Шифрарник за уплатни сметки за јавни приходи Во Службен весник бр. 42/2021 објавен е нов Шифрарник за уплатни сметки за јавни приходи. Преземете го новиот шифрарник со кликнување на следниот линк: >> Шифрарник за уплатни сметки на јавни приходи 42-21 од 19.02.2021 <<

БАРАЊЕ ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРИМЕНАТА СУБВЕНЦИЈА ЗА ИСПЛАТА НА ПРИДОНЕСИ ОД ЗАДОЛЖИТЕЛНО ОСИГУРУВАЊЕ ЗА МЕСЕЦИТЕ АПРИЛ, МАЈ И ЈУНИ 2020 ГОДИНА „ОБРАЗЕЦ ДД-ГДВП/БВ-СПЗСО“ ОБЈАВЕН НА Е-ДАНОЦИ

БАРАЊЕ ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРИМЕНАТА СУБВЕНЦИЈА ЗА ИСПЛАТА НА ПРИДОНЕСИ ОД ЗАДОЛЖИТЕЛНО ОСИГУРУВАЊЕ ЗА МЕСЕЦИТЕ АПРИЛ, МАЈ И ЈУНИ 2020 ГОДИНА „ОБРАЗЕЦ ДД-ГДВП/БВ-СПЗСО“ ОБЈАВЕН НА Е-ДАНОЦИ Работодавачите кои го искористиле правото на субвенционирање за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување, согласно Уредбата со законска сила за субвенционирање на исплата на […]

Податоци за плата за месец 02 / 2021

Содржината е достапна само за најавени корисници (претплатници). Ве молиме најавете се на следниот линк за да пристапите до содржината. Доколку не сте регистрирани, информирајте се околу видовите на ГОДИШНА ПРЕТПЛАТА Погледнете видео приказ на е-базите на следниот линк:  видео приказ на е-база

УЈП: БАРАЊЕ ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРИМЕНАТА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ И БАРАЊЕ ЗА ПРЕТВОРАЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ ВО ГРАНТ

УЈП: ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕ ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ИЗНОСОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРИМЕНАТА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ И БАРАЊЕ ЗА ПРЕТВОРАЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ ВО ГРАНТ 1. Работодавачите кои го искористиле правото на финансиска поддршка за исплата на плати, согласно Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени […]