УЈП: РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА КОРИГИРАНО БАРАЊЕ ЗА ВРАЧАЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА

РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА КОРИГИРАНО БАРАЊЕ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА И ЗА ПРЕТВАРАЊЕ НА ФИНАНСИСКАТА ПОДДРШКА ВО ГРАНT ДО 31.03.2021 ГОДИНА   Се известуваат сметководителите, физичките лица кои вршат самостојна дејност, како и работодавачите кои го искористиле правото на финансиска поддршка за справување со здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот COVID-19, и поднеле некомплетно барање […]

УЈП ГО ПРОДОЛЖИ РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА “ДБ”, “ДБ-ВП”, “ДБ-НП/ВП”, “ДЛД-ДБ” И “Б” ОБРАЗЕЦ ДО 25 МАРТ

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА “ДБ”, “ДБ-ВП”, “ДБ-НП/ВП”, “ДЛД-ДБ” И “Б” ОБРАЗЕЦ ДО 25 МАРТ Се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека се продолжува рокот за поднесување на обрасците Даночен биланс за оданочување на добивка (образец “ДБ”), Даночен биланс на вкупен приход (образец “ДБ-ВП”), Даночен биланс на непрофитни организации (образец “ДБ-НП/ВП”), Годишeн даночен биланс […]

Централен регистар ќе го продолжи рокот за поднесување годишна сметка до 25.03.2021 година

Централен регистар соопшти дека го продолжува рокот за поднесување годишна сметка Во прилог ви го пренесуваме соопштението на Централниот регистаар: Почитувани, Согласно барањата пристигнати до Централниот регистар, со кои се бара одложување на рокот за доставување на годишна сметка Ве известуваме дека Централниот регистар одлучи да излезе во пресрет на обврзниците за поднесување на годишна […]

Соопштение во врска со дозволите за движење на Министерство за информатичко општество и администрација

Соопштение во врска со дозволите за движење на Министерство за информатичко општество и администрација На денешната седница на Владата на Република Северна Македонија, донесена е одлука за забрана за движење на населението и на возилата од јавен превоз на територијата на Република Северна Македонија, во временски период од 22:00 часот до 05:00 часот следниот ден, […]

Објавени повици за грантови за туристички агенции, ресторани за свадби и грантови за игротеки

Содржината е достапна само за најавени корисници (претплатници). Ве молиме најавете се на следниот линк за да пристапите до содржината. Доколку не сте регистрирани, информирајте се околу видовите на ГОДИШНА ПРЕТПЛАТА Погледнете видео приказ на е-базите на следниот линк:  видео приказ на е-база

Објавени Барањата за финансиска поддршка за исплата на плата за октомври ноември и декември

Содржината е достапна само за најавени корисници (претплатници). Ве молиме најавете се на следниот линк за да пристапите до содржината. Доколку не сте регистрирани, информирајте се околу видовите на ГОДИШНА ПРЕТПЛАТА Погледнете видео приказ на е-базите на следниот линк:  видео приказ на е-база

Владата го донесе Предлог законот за финансиска поддршка на плати за 10, 11 и 12/ 2020

Владата го усвои Предлог-законот за финансиска поддршка за исплата на плати за октомври, ноември и декември Владата на 23 октомври 2020 го усвои предлог-законот за финансиска поддршка на работодавачите погодени од КОВИД-19 кризата за исплата на платите за октомври, ноември и декември 2020 година, предложен од Министерството за финансии и истиот ќе биде доставен на […]

Владата го најави четвртиот пакет економски мерки

Содржината е достапна само за најавени корисници (претплатници). Ве молиме најавете се на следниот линк за да пристапите до содржината. Доколку не сте регистрирани, информирајте се околу видовите на ГОДИШНА ПРЕТПЛАТА Погледнете видео приказ на е-базите на следниот линк:  видео приказ на е-база

Од 23.09.2020 се враќаат на работа лицата кои се ослободени поради корона кризата

Содржината е достапна само за најавени корисници (претплатници). Ве молиме најавете се на следниот линк за да пристапите до содржината. Доколку не сте регистрирани, информирајте се околу видовите на ГОДИШНА ПРЕТПЛАТА Погледнете видео приказ на е-базите на следниот линк:  видео приказ на е-база

МТСП: Продолжено породилното отсуство до траењето на времените мерки

МТСП: Продолженото породилно отсуство трае се до завршувањето на времените мерки Министерството за труд и социјална политика информира дека на работничките кои се на продолжено породилно отсуство, платеното отсуство им трае се додека траат времените мерки за заштита од ширење и превенција од Коронавирус COVID-19. За да се обезбеди заштита и грижа за децата, Владата на Република Северна […]